Day 4: cow wrestling :D

Hier zijn we weer! Hoe is het met jullie allemaal? Al een beetje bijgekomen van de zware feestdagen :P Wij zijn hier meer dan uitgerust haha, dus ik kan weer verhaaltjes gaan typen!

DAY 4!

Elke ochtend werd ik heel erg lief onder mn voetjes gekriebeld door Simon die onder me sliep haha De eerste keer schrok ik me helemaal rot, maar nu was ik er wel aan gewend haha Zo schattig!

Deze keer gingen na het opzadelen meteen rijden :D Dit omdat we de hele dag weg zouden zijn en pas vlak voor het avondeten thuis zouden zijn! Na een lunch gemaakt te hebben en de standaard (best wel saaie) NHMS, konden we op weg naar de COWS :) We zouden ze eerst bij elkaar drijven, dus de groep werd verdeeld in 4 groepen, en ik ging mee om dwars over de bergen te gaan... A rough ride! Eerst de paardjes nog wat laten drinken (is altijd leuk:)) Het was echt heel erg gaaf! Ik heb wel een paar momenten gehad waarop ik echt IEKS dacht. Incamo's achterhand gleed soms helemaal eronder, omdat het zo steil was en sommige rotsen los lagen! Het toppunt was toen we over een boomstam moesten (van drie delen zeg maar, hoop dat julie t snappen) . De ervaren paarden stapten ertussen en er dan weer uit, maar Incamo vond het nodig om de hele boomstam in een keer te springen! Mafkees! Toch was het zo dat als je ontspannen ging zitten en de paardjes de weg liet kiezen, dan ging het best goed en soepel allemaal! Dat ging het beste, dus dat was op Incamo vertrouwen...

De mensen van de andere groepjes waren al beneden en stonden op on ste wachten. Toen we compleet waren kon het echte koeiendrijven beginnen :)Wij hadden de kudde compleet gemaakt met de verdwaalde koetjes, dus nu was het ineens een hele grote 'caddle'! Het was echt SUPERVET om echt als een team samen te werken. Lekker schreeuwen weer om de koetjes in beweging te houden :) Echt cool dat we de koeien precies konden krijgen waar we wilden. Ik reed ook weer vooraan, omdat ik zo enthousiast was haha

Bij de plek aangekomen hebben we de koeien in een paddock gedreven en een van de stieren eruit gehaald (omdat ze anders gaan vechten) We moesten de paardjes aan het hek vast zetten en we konden gaan lunchen :) Incamo was drie keer ontsnapt ofzo, net als de 10 andere paarden haha maar ze liepen gelukkig niet ver weg. Ze gingen gewoon staan eten! Daarna lekker gelunched onder de bomen. Was wel een gezellig fotootje waard. Voordat Roger het wist stond ie daar met 15 camera's! Was wel lachen.

Back to work! Eerst kregen we een praatje over de verschillende rassen koeien. Steve wilde ze naar voren halen om het ras te laten zien, maar de koeien werkte niet echt mee :P Steve blijft dan heel erg kalm en zegt: "Come on girl, give me some of your coorparation" Niet dat dat helpt, maar t was wel grappig ;) Daarna gingen we de kalfjes van de koeien onderscheiden. Was erg leuk! We moesten om de kudde heen en de kalfjes tegenhouden en achter ons laten komen, zodat de koeien door konden lopen naar het andere paddock. Was natuurlijk weer samenwerking ten top :D Was zo gedaan!

THE LASSOEING COMPETITION :D We maakten twee cirkels van mensen en lieten in iedere cirkel een kalfje los. Hij bleef gewoon stil staan, omdat iedereen om hem heen stond en niet wist waar die heen moest. Was wel zo makkelijk haha De eerste ronde had je 3 kansen om het kalf om zn oren te vangen vanaf 3m. Als je dat 1x lukte, ging je door naar de tweede ronde en dan twee kansen vanaf 4m. Helaas lukte het mij NET niet... Vergat weer mn achterste hand het touw los te laten haha Beetje dom :P Kris redde het wel naar de tweede ronde. Uiteindelijk waren er 4 mensen over die naar de finale gingen. Je had maar een kans, met een RENNEND kalfje!! Als je dat lukte, kon je een date met Steve of met Carmen winnen :P Dat was het wel waard natuurlijk haha Uiteindelijk won Fiona! Ze had hem gewoon gevangen! Echt supervet.

Ondertussen (in de eerste ronde ofzo) had de andere cirkel per ongeluk een gat laten vormen, waardoor het kalfje ineens naar ons toe rende. Steve had nog zo gezegd dat je het touw niet strak mocht trekken als je hem had! Een of andere pukkel had dat wel gedaan, dus dat kalfe paniekte m een beetje... Daarna schoot ie door het ijzeren hek heen :| Was niet echt een leuk gezicht, maar gelukkig had ie niks! Toen ze m eindelijk terug in onze paddock hadden, lette die mensen weer niet op en ging ie weer door het hek heen :S Stelletje sukkels... Daarna hebben ze maar een ander kalfje genomen, want die eerste was een beetje gestresst... Arme beestje was helemaal getraumatiseerd!

Volgende onderdeel, cow-wrestling :D Dat was zo grappig! Je moest met zn tweeen gaan. Hanna en Corina deden het voor. De bedoeling was dat de een aan zn staart ging hangen en de ander het kalfje bij zn hoofd pakte. Door je linkerhand om de neus te doen en met je rechterhand zn rechteroor te pakken, kon je zn hoofd opdraaien waardoor het kalfje nergens meer heen kon... Dan kon je m half optillen en op de grond leggen, zn voorpoot buigen (zodat ie nie op kon staan) en met je knie op zn hals zitten. De andere persoon moest zn ene achterpoot vasthouden en met zn been de andere wegduwen... Beter kan ik het niet uitleggen, dus als je het niet snapt, dan moet je wachten op de foto's als ik terug ben :P

Het was iig GEWELDIG! Iedereen werd die hele paddock doorgesleurd hahah omdat je partner soms niet bij het hoofd kon komen (de andere kalfjes stonden allemaal in dezelfde paddock) Ik moest echt zo lachen! Kris ging met Elsbeth en Kris deed de staart hahaha vijf keer de paddock rond ofzo voordat Elsbeth het hoofd had haha :) Maar Ruben was echt het grappigst! Hij kon niet bij het hoofd komen, maar toe ie er was, stonm die aan de verkeerde kant! Hij dacht slim te zijn en wild ehet kalfje niet loslaten, dus STAPTE ie erover heen! Het kalfje begon als een malle te springen en Ruben lag half op zn rug en Ruben werd helemaal bewerkt en op de grond gegooid hahahaha :P Zo grappig!

Ik ging samen met Roger! Eerst wilde in een kleintje, want ik had nog steeds een beetje last van mn knie... Maar die hadden we binnen 2 min op de grond, dus gingen we een grotere doen! Nou dat viel een beetje tegen haha Die beesten zijn sterk! Ik werd echt heel hard op de grond gepleurd, op mn knie :S AUW! Maar na 3x hadden we uiteindelijk wel haha we waren helemaal buiten adem! Ik kon daarna geen stap meer zetten, dus heb het niet nog een keer kunnen doen :(

De bulls moesten nog gecastreerd worden, dus dat gebeurde dan ook gewoon weer met een mes... Fiona stelde haar supermooie cowboyhoed beschikbaar om de ballen in te droppen :S IEWL! Deze werden bewaard voor de BBQ 's avonds!

De dag was nu (al) bijna voorbij... Voordat we weggingen kregen we nog een demonstratie van Tim en zn hond. Tim wilde de hond de eerder losgelaten stier op te laten halen... Hij luisterde echt vet goed!! Toch maakte hij niet zo'n hele diepe indruk op de stier haha. Hij had m wel op laten staan. Toch behoorlijk impressive, want die stier is minstens 100x zwaarder dan dat hondje!

Daarna teruggereden en de koeien achtergelaten bij hun drinkplaats. Was een erg leuke dag! Twee mensen van de leiding waren al eerder teruggegaan om alvast met barbequen te beginnen. Wel beter, want nu hoefde we niet heel erg lang op het eten te wahcten :) Als 'voortoetje' kwam Tim met de ballen aanzetten!! Nou, mij niet gezien hoor! Ook al smaakten ze 'gewoon' naar vlees, ik heb gezien hoe ze uid ie koe gesneden werden :S Niet echt smakelijk :P

Eindelijk was het spelletjesavond! The games could begin! We begonnen met een flexibelheids-spelletje... Ik ben al niet flexibel, en mn knie buigde niet echt geweldig, dus ik was al bij de tweede ronde af :P BOEIE! Je moest voorover buigen en een doos met je tanden pakken. Zodra je hem had, moest je er een stuk vanaf scheuren, zodat ie steeds lager werd. Ik heb zo gelachen om de maffe technieken en de manier waarop mensen vielen haha :D Was cool!

Daarna nog andere spelletjes gedaan, zoals kaartblazen, "my little piggy", iets met een sinaasappel, een 'broekspelletje' en cowboyen! Die spelletjes leer ik jullie thuis wel als jullie ze nog niet kennen :) Was namelijk erg lachen! Onze groep had bij wedstrijdjes gewonnen, du smoesten de anderen een opdracht doen! We bedachten dat de jongens en meisjes van kleren moesten wisselen! Was erg grappig! Veel picca's van gemaakt ;) Was echt een hele leuke avond :D

Laatste avond op Leconfield, dus tot laat bij het kampvuur gezeten! We gingen ook met een groepje buiten slapen! We waren met zn 10-en en hadden maar 5 'swags' (een soort buitenslaapzak met een matras erin). Dat lieten we wel passen haha was erg gezellig en lekker warm! Heel erg gelachen om Juergen (die maffe Duitser), want we waren een beetje 'bang' dat ie ons in onze slaap ging vermoorden :P Maar ik leef nog steeds!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer