WE GOT A JOB! :)

Hallo!! Eindelijk hebben we na al die dagen (ondertussen een week overheen gegaan...) een JOB! Maar laat ik ff bij het begin van de dag (en die ervoor :P) beginnen ;) We hadden al een aantal keer langs alle SPC (die Cannery bedrijven) gegaan, maar dan werden we steeds op een lijst gezet en werd je gebeld als ze werk/plaats voor je hadden... Ook waren we het zat om steeds naar 'The Harvest Office' en 'Workstrainers' te gaan, want die deden toch helemaal niks voor je! Stelletje luie mensen! Dat schoot natuurlijk allemaal niet zo op, dus besloten we om zelfs langs bedrijven, ochards en fruitpacking bedrijven te gaan! Geen idee waar die zaten natuurlijk, maar een vriendin van Nikk had gezegd: "Just follow the trees!" So we did and we found what we were looking for :D We werden wel eerst een aantal keer 'afgewezen' omdat ze niks hadden, maar bij de laatste poging bij een packing shed, was er eindelijk een aardige man! Hij had ons gezegd dat hij wel werk voor ons had, maar dat dat heel onvoorspelbaar zou zijn (ene dag wel, andere dag niet... en soms wist je pas 's ochtends of je kon werken). Hij zei dat het we het beter bij 'Rulllo & Sons' konden proberen, aangezien we daar waarsch wel meer geld konden verdienen, omdat dat regelmatig zou zijn! Zou hij niks voor ons hebben, dan konden we terug komen :) Dus wij naar die Rullo, en hij had werk voor ons :D We konden meteen de volgende dag beginnen om 7.30u!!
 
SO WE GOT A JOB :D Voorbereid met hoed, water en zonnebrandcreme stonden we de volgende dag stipt om 7.30u op de gaard. We moesten pruimen plukken voor $30 per bin... Maar tering he... Die dingen zijn ongeveer 1,5 m x 1,5 m x 0,7 m!! En die pruimpjes izjn maar klein!! We kregen een buidel om, en een ladder en we konden beginnen met plukken! Ook hadden we een tractor met een oplegger met daarop 5 bins! Het begin ging nog wel redelijk goed, maar hoe warmer het werd, des te zwaarder! Op een gegeven moment stonden we met 42 graden (in de schaduw...) te plukken! En wij stonden dan in de barndende zon! Echt helemaal niks voor mij dit :P Na anderhalf uur hadden we het al wel gehad... Elke keer als wij net ff pauze namen, dan kwam meneer de Baas ff kijken... Nou, als hij vond dat het niet snel genoeg ging, dan mocht ie het zelf plukken :P Maar hij zei dat we het nog goed deden voor de eerste dag en dat hij mensen had gehad die maar 1 bin per dag plukte :S! Op een gegeven moment was het zo warm, dat ik helemaal stond te trillen op die ladder en ik had het helemaal gehad! Dat was echt niet goed hoor... Na 4,7 bin besloten we om met de tractor naar de shed te rijden het het voor gezien te houden voor vandaag. Alle andere ervaren fruitplukkers waren al naar huis gegaan omdat de de hitte niet meer trokken, maar wij zijn natuurlijk bikkels en bleven nog even doorgaan ;). Het tractor rijden was nog het leukste van allemaal haha :P Beetje door die orchards te rijden :) Was allemaal erg grappig haha Kris ging rijden want ik voelde me niet meer lekker... Na het schakelen schoot dat ding ineens in de versnelling er werd je half gelanceerd :P Op een gegeven moment kwamen we bij een kruispunt, ik dacht dat we eerst rechtdoor moesten. Toen Kris bijna aan de overkant van de weg was, zag ik dat de opslagplaats toch naar links was... Kris wilde achteruit, maar toen kwam Het de achterband van de tractor kwam tegen de trailer aan hahah :P Ik werd opgelift :P Ging allemaal weer lekker haha Echt een drama maar het was wel grappig ;) Uiteindelijk helemaal HEEL de shed bereikt.
 
Thuis eerst maar eens ff lekker chocolade ijs gegeten en uit zitten puffen op de bank! 's Avonds hadden we afgesrpoken om met Nikk, Daniel (haar ex) en Sean naar de bios te gaan. Ze stelden voor om ook nog eerst uit eten te gaan, maar Kris en ik wilden niet naar een te late film, aangezien we de volgende dag om 6uur moesten beginnen... Dat werd dus ff snel heen en weer bellen en moest ik van Nikk met Sean aan de telefoon dingen afspreken... Lekker in het Engels, in een stad die ik niet ken, een plaats afspreken waar we zouden meeten... Ehm, HELP haha :P Lukte uiteindelijk niet optimaal, dus heb ik die telefoon weer terug gegooid haha ;) Binnen een kwartier stonden we in de Subway, want we moesten nog eten! De jongens kwamen 10 min later en toen heb ik voor het eerst in mn leven Subway gegeten :D JAMMIE! Echt heeeel veel beter dan MacDonalds :) Was wel gezellig enz, maar Daniel zei alleen geen woord :S Beetje vaag!
 
Bij de bios aangekomen, draaide de film dus om 9 uur... Moesten we nog ff wachten, dus gingen we naar zo'n spelletjes hal! Was leuk, een dans-spel met nikk gedaan (ik was er echt bar slecht in hahaha), geracet tegen Daniel en Nikk en daarna WEER een dramatisch potje pool :P Eindelijk tijd vooor de film :) 'Rumor has it.' Was wel leuke film.. Maar had vooral lol met Sean :P Was erg gezellig en lachen!
 
Naar huis gereden en lekker gaan slapen :) Ik was echt kapot! De volgende dag dus om 6uur op... Leven van een backpacker/fruitpicker SUCKS! :P Ach we verdienen tenminste IETS :P

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer