Lost passports

28 februari... De dag dat we erachter kwamen dat we onze paspoorten kwijt zijn :| De afgelopen dagen zitten ons dus niet echt mee! Het tasje met de paspoorten en kris dr rijbewijzen zijn spoorloos... We zijn het waarschijnlijk verloren in de hectiek van gister met het liften, de auto ophalen en terug naar Cairns rijden. We hadden ook alles in vuilniszakken gestopt (ok dom, maar andres werd het allemaal nat...), en dat waren er een paar. Ik wist zeker dat we alles uit het tourbusje hadden gehaald en dacht dat we ook alles in de auto gestopt hadden. Nou niet dus... Na het hele hostel doorgezocht te hebben en Harry 3x overhoop gehaald te hebben, was het wel duidelijk dat ze kwijt waren.
 
Maar meteen naar het politiebureau geweest om rapport op te laten maken. Helaas zijn het daar alleen maar een stelletje pukkels! Ze helpen je voor geen meter! Ze stuurden ons door naar immigratie (nadat ze een rapport hebben opgemaakt van de paspoorten (niet eens van kris dr rijbewijs), maar daar aangekomen bleek het dus dicht te zijn. Toen we terug gingen naar het politiebureau, deden ze alsof we stom waren en vertelden ze ons dat het wel open hoort te zijn... WE ZIJN TOCH ZEKER NIET SCHEEL!! :S Heb maar meteen een pen gestolen, want dan waren ze miss nog een beetje nuttig geweest :P Een gast wist niet eens wat voor rapport je op moest maken... En dan ben je politieagent! Ze stelden van die vragen als: "Where did u lost them", gaven we antwoord: "Somewhere between Cow Bay and Cairns." Vragen ze: "Yeah but where?" DUUHHH Als we dat wisten stonden we hier toch zeker niet!! Arghh daar wordt je op zo'n moment helmaal kriegel van! Hersenloze sukkels! We probeerden zo hard mogelijk na te denken, maar we zijn het echt verloren tussen de lift (toen we de auto instapten hadden we ze nog) en cairns... Misschien is het zelfs wel in het hostel gestolen, maar we weten dus niet of we het uit de auto hebben gehaald. Echt heel frustrerend en kon mezelf ook wel voor mn kop slaan... Inclusief die agent ;)
 
Ik heb meteen naar de mechanic in Cow Bay gebeld, of hij toevallig in een vuilniszak een blauw tasje met paspoorten gevonden had... Hij vertelde dat ie net alles op de vuilnisbelt had gegooid... Tuurlijk had ie er niet ingekeken, het is een VUILNISZAK! Tjah, ik dahct ik vraag het maar... :P Maar dat betekende dus dat ALS ie daar lag, dat het nu ergens op een vuilnisbelt was. Vervolgens zijn we naar de Visitor Info Centre gegaan en hebben daar het nummer van de Nederlandse Ambassade in Brisbane gekregen. Nu moesten we dus nieuewe paspoorten gaan regelen. Gelukkig hadden we kopieen van alles... Tenminste een positief iets! Na 4 verschillende nummers gebeld te hebben - we werden steeds doorverstuurd, dus bleven bellen - hadden we eindelijk het goede nummer waarmee we een Nederlands iemand aan de lijn zouden krijgen. Dat zouden we nl wel fijn vinden, want we wisten niet alle woorden voor proces verbaal enz... Maarjah die kon je alleen 's ochtens van 10 tot 12 bereiken... Dat werd dus de volgende dag bellen! Daarna met pa en ma gebeld.. Voelde me zo stom, maarjah shit happens!
 
's Avonds maar weer naar de Woolshed... Was heel erg gezellig en kwam toevallig de tourguide tegen! Hem meteen gevraagd of hij paspoorten had gevonden, maar zn hele busje was leeg... Dus tjah, helaas! Erg gelachen met de mensen van de CDC (van onze duikcursus) en een rare Deen ontmoet. Hij vertelde verhalen van dat ie met Frodo (1 van onze duikinstructeurs) had gezoend op de duikboot met een uit de hand gelopen spelletje... YAK! Ik wist genoeg en ben naar Bennie gegaan. Daarna nog een hele grappige Texaan ontmoet en met hem zitten lachen. Niet te laat naar huis gegaan, want waren een beetje moe van dat gezeik met de politie.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer