SCARY SHIT!

Zaterdag 25 februari was een beetje paniek dagje :S De hele dag niet zoveel gedaan, want Kris voelde zich wat ziekjes... Ik was de dag daarvoor wat ziekjes, dus zij dacht dat het wel ok zou gaan... Maar toen we dus met Graig - gast van het hostel en duikinstructeur - erover praatte, zei ie dat het dus slim was om naar een dokter te gaan, ivm met het duiken en dat je dan eventueel decompression sickness kon hebben. Better be safe than sorry, dus meteen naar het 24h Medical Centre gereden!

Daar aangekomen moest ze wat papieren invullen een eerst betalen :S Daarna was het best lang wachten... Ze zeiden dat het maar 'even' zou duren, maar in Australische tijdbegrippen is dat dus 45 min!! Ik werd er wel een beetje zenuwachtig van, en anders Kris wel! We wilden gewoon weten hoe het zat... Als ze het nl had, dan moesten we heel snel naar Townsville en dan moest ze in zo'n recompression buis ofzo :| Decrompession sickness krijg je als je te snel naar boven gaat, dan heeft het stikstof geen tijd om je lichaam te verlaten en kaan allemaal rare bellen veroorzaken in je longen, onder je huid, hersenen etc! Dus best serieus... Allemaal erg freaky dus. Toen we eindelijk aan de beurt waren werd ze heel ff gecheckt en constateerde de dokter meteen dat het oorontsteking was. Ik mocht ook in Kris dr oor kijken en het was idd helemaal rood ipv licht roze... Ze had dus wel heel erg problemen gehad met het equalizen. Beetje eigenwijs he :P Ze zijd at hetw el goed ging, maar elke keer een piep en een plop hoorde. Nou, dat is dus niet goed he, maarjah. De dokter ging tegen MIJ praten wat ze moest doen, welke medicijnen enz, terwijl kris er gewoon naast zat haha Ze is niet dom ofzo!! Dus daarna naar apotheek en een hele voorraad medicijnen gekregen. Een soort mochten ze niet meer verkopen, want daar kon men drugs uit maken... Dus kregen we een ander middel. Weet ik veel hoeveel pillen ze moest gaan slikken, maar het waren er wel veel, en dat 3x per dag!! Maar gelukkig was het niks ernstigs. We moesten wel wachten met inze raft en skydive plannen, dus zijn we langer in Cairns gebleven... En een tripje naar Cape Tribulation, but that in the next story ;)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer