Sydney Aquarium and... PANIC?!?!

Hei die Ho Ranger Jo('s)

Ben nu (eerst nie vanmiddag, maar daar zo meer over) weer in een stront-vervelende bui... Ben alleen een beetje moe, aangezien ik dus nadat ik van een kamer was gewisseld op de ultime PARTYroom zat haha Wel grappig, maar erg vermoeiend :P Gasten komen rond 2 uur helemaal dronken thuis en zeggen doodleuk: 'Morning...' Ik antwoord slaperig: "Huh, it's still night, right? :S" Vraagt ie of ik paddo's wil haha ook als je de kamer op komt, is er ook een hele walm van weed en paddo's... wordt er spontaan stoned van haha Maar ze (klinkt raar) zijn hartstikke lief! Komt Jamison zn kussen brengen, zodat ik die op mn hoofd kon leggen en ze niet zo zou horen! :) en sean doet het ligt uit... gaat vervolgens op zn bek, omdat ie niks ziet... haha Moest echt wel lachen om hun! Vandaag alleen wel naar kris terug verhuisd, want de komende dagen worden weer druk :D Tripje naar de Blue Mountains, daarna rijden we richting Byron Bay met de auto. Dus moet nu wel ff goed slapen en niet drie keer per nacht wakker worden door hun, hehe Owjah Jamison had ook nog tevel paddo's gegeten en lag half nokkie op de grond te pitten! Sprong bijna op m toen ik uit mn stapelbedje sprong... Was donker en zag m dus nie :P HELAAS, net mis hahaha was wel goed voor m geweest, maarjah.

Owjah waarom ik eerst een beetje 'down' was... ik nie eens zo erg, maar kris had m wel f zitten... Here's the story!

Was vandaag dus ff sort of paniek in de tent! We kwamen er achter dat we nl binnen 14 dagen in Soutern Australia moesten zijn, om de auto op naam over te zetten... IEKS! dat was niet mogelijk, ivm cowboycursus enz. Kris zag het helemaal niet meer zitten en die andere meisjes voelde zich ook kut!! Ze hebben er zelfs ruzie over gehad :S (zo wisten we - klinkt bot nu - dat ze dus ook oprecht zijn en dat we waarsch een goede auto hebben... tuurlijk er kan altijd wat gebeuren, maar no risk, no fun ;)) MAAR nu is alles goed. Ik zei ook nog tegen Kris, ik ga me niet heel erg druk maken voordat ik alle info heb en het duidelijk is of we snel naar Adelaide heen en weer moeten scheuren... Toch voelde we ons ruim 2 uur kut, voordat we alle nieuws hadden, maar zoals ik al zei: Everything is gonna be alright.

 
Dus zijn we naar Travellers Auto Barn (cardealer, die ook info geeft enz)geweest en hebben we het uitgebreid gevraagd. Nu blijkt dus dat het hier in Oz allemaal niet zo strak geregeld is. We hoeven daar niet binnen 14 dagen te zijn, eigenlijk hoeft het "helemaal niet", aangezien de auto t/m aug 2006 geregistreerd staat en wij m dus nie opnieuw hoeven te registreren (scheelt dus ook in kosten btw). Dit is niet legaal, maar zoals Auto Barn zei ' alle backpackers het doen '. Alleen zou het dan wel moeilijker worden met verkopen, aangezien de registratiepapieren niet op onze naam staan, maar wel het auto-eigendomsbewijs hebben. Toch vinden de meest kopers dat niet fijn (zou ik ook niet vinden). Maar het is dus zo dat we rustig anderhalve maand later dan dat we de auto gekocht hebben, de auto op onze naam kunnen zetten in SA. We moeten dan waarsch wel $50 'late fee'  betalen (omdat we er niet binnen 14 dagen waren), maar bij Auto Barn zeggen ze: 'als je het goed speelt, lief lacht en zegt dat je het niet wist en van Holland bent, doen ze totaal niet moeilijk en hoef je waarsch die 50 dollar ook niet te betalen!'. Dat wordt onze 'charmes' in de strijd gooien en ach schijt, 50 dollar is ook niet alles :P (Fooien zijn welkom btw... Misschien gaan we wel dood hier ;) Giro 555, ten name van het 'Anne en Kristin Down Under Foundation') Anyway... Wel handig zulke tips. Natuurlijk hebben we gevraagd of we dan wel verzekerd zijn als we iemand dood rijden, maar dat blijkt dus zo te zijn... Aangezien oz dat niet zo op een rijtje heeft is het zo dat de AUTO verzekerd is, en niet de persoon... vet weird hier. GELUKKIG MAAR!! :D We kunnen dus gewoon iemand dood rijden :P We kunnen het nog niet echt geloven maar het is gewoon ECHT zo! Daarom (zegt Auto Barn) baalt de oz-regering ook zo :P NOT OUR PROBLEM! Wij hebben er mazzel mee haha
 
Trouwens, voor dat al het 'gezeik' begon zijn we naar Sydney Aquarium geweest :D Eigenlijk zijn vissen, die in een iets mooiere kom zitten, niet zo boeiend, maarjah je bent toerist of niet he :P Wat wel vet was, waren de haaien, de pinguins en de zeehonden! Echt iets waarvoor je naar aquarium gaat... maarjah! We hebben wel fotootjes proberen te maken enz (voor een paar foto's - niet van dit - kunnen jullie op kris dr site kijken... aangezien het bij mij niet gaat lukken). Achj eigenlijk wast wel leuk! Daarna meteen ff een tourtje voor donderdag naar de Blue Mountains geboekt :D vet COOL :D Daar komen de verhalen dus later van!
 
Verder nog wat onboeiende info: we hebben een wegenatlas gekocht van Oz, waarin we onze hele routes gaan markeren, met data en alles erbij! Dan weten we later wel precies waar we geweest zijn en kunnen dat natuurlijk later aan jullie laten zien als we terug zijn :) Die tip hadden we van Maaike en Mirjam (meisjes van wie we de auto hebben gekocht). Hadden zij ook gedaan en zag er cool uit!
Ook is die atlas wel handig om niet te verdwalen he ;) Ook hebben we ff plannen gemaakt en we hebben besloten om eerst naar Byron Bay te gaan! So up north!! Daar gaan we ff surflesjes volgen :D helaas is lifeguard/surfdude sean daar niet (niet mn ex-roomie, maar die andere haha)... Dus dat worden niet die goedkope surflesjes... Ach we zien wel ff wat we doen! I'll keep u up to date ;)
 
Zo, ff omhoog gescrollt en het is wel weer een lang genoeg lulverhaal geweest! Owjah, de chocoladecake gister was ERG lekker! Dus toen hebben wij dat vandaag ook maar gekocht, we moesten toch wel vieren dat we geen problemen haddden :D We zijn niet zo dom als we dachten (nahjah.. pizza was vandaag aangebrand, maar we hadden hem al 4 min korter gedaan dan op gebruiksaanwijzing, maar het kookgerei in het hostel is niet zo top... En IEDEREEN weet: een geweldige kok is niks met slecht materiaal!)
 
Owjah, nog EEN ding! (ik heb tijd over :P) we hebben ook een aardige Nederlands gast ontmoet. Waren we gister nog mee nar Hyde Park gegaan (najah hij met ONS :D) Was wel cool! Hebben gelachen... Opeens roept iwe uit t niet: 'PALMBOOM'. Wij zo, nee echt? Nog wel verschillende ook! Maar das niet grappig om te lezen, maar dat moment vergeet ik nu ff niet meer als ik dit later terug lees :D kan tenminste 1 persoon (IK) erom lachen :D Voor de mensen die het willen weten... the bottom line was, dat de grao was dat als je van onder kijkt de palmboom hoger is dan de Sydney Tower... OK, lekker boeiend!!
 
Ik stop er maar weer ns mee... Moet morgen vroeg op, want de auto moet om 10 uur bij de garage zijn! Voor het eerst ECHT rijden :D (tis echt 5 min rijden, ALS we het in 1x vinden haha) Kusjes Anne
 
p.s. Sorry Moon, hoop dat je mn sms-turbo taal leert begrijpen hahah succes ermee ;) Achjah blijf je jong, fris en fruitig van! En niet te vergeten HIP :P

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer