Zoeken voor vrijwilligerswerk op boten

Volgende dag uitchecken en meteen doorgereden naar Airlie Beach! Een klein plaatsje, van waar je een boottour kan boeken om langs de beroemde Whitsunday eilanden te zeilen. Hier hebben we al hele goeie verhalen over gehoord, dus ik had er ook vette zin in! :) Maarjah, zoals 'gewoonlijk' was het alweer de hele dag aan het regenen, en daar aangekomen dachten wij dat ons boottripje weer in het water zou gaan vallen. Altijd nl als wij een tour of iets willen gaan doen, REGENT het hier in Oz :S We zijn dus op vrijdag 10 maart niet heel erg veel boeiends gaan doen. We hadden het plan om als vrijwilligers op zo'n boot mee te gaan. Dat houdt in dat je op de boot werkt, bijvoorbeeld de afwas doet, en dat je dan de trip eigenlijk gratis krijgt! Aangezien wij maar arme backpackers zijn en we van mensen gehoord hadden dat dat een leuke optie was, wilden we dat wel gaan proberen. Lukte het niet, dan kunnen we sowieso nog gewoon boeken :)
 
Eerst maar ff naar de haven geweest om rond te vragen of er boten voor afwassers zochten. Daar vertelden ze ons dat je echt langs de boten zelf moet gaan om het te vragen... Was pokkeweer, dus dat zouden we morgen wel gaan doen! Eerst maar een hostek zoeken, want kamperen wordt zo natuurlijk weer niks. Naar Magnums, een mega groot hostel, die allemaal aparte huisjes heeft als kamers. Echt heel erg vet! Kris ging inchecken, ik bleef bij de spullen. Was wel ff zoeken naar de kamer, maar we hadden m gevonden! Het weirde was dat je geen kussen ofzo kreeg :S Daar moest je extra voor betalen! Ja, lekker dan! We hebben gewoon onze eigen slaapspullen uit de auto gehaald. Sommige mensen gingen uit principe niet eens een kussen huren haha. Het is ook raar dat je bij een hostel apart voor een kussen moet betalen :S Dat hoort toch bij het bed!! Achjah, wij hadden onze eigen spulletjes :) Anyway, we gingen dus naar de kamer. Lekker op bed liggen en onze roomie Pauly - een Aussie - ontmoet. Echt een aparte jongen weer, vertelt verhalen heel grappig. Gezellig zitten kletsen, totdat ik op de sleutel kijk en erachter kom dat we op de verkeerde kamer zitten hahah Lekker Kris :P Dus wij weer verkassen. In de andere kamer aangekomen, bleken die Denen - die we in Cairns ontmoet hadden - er ook te zitten! Had net in mn dagboek geschreven over die rare Deen die met Frodo had gezoent, was hij het :P Per en Simon, met nog twee meisjes met wie ze samen reizen. Was wel gezellig. 's Avonds zijn we een pizza gaan eten. Magnums was nl een hostel, met twee restaurants, een club en een bar. Was wel vet dus! Daar gezellig gezeten, er was ook een jongen life aan het gitaar spelen en zingen. Was erg goed! Ook nog twee vage gasten ontmoet, maar eentje kon ons wel veel vertellen over vrijwilligerswerk op een boot :P Hij werkte ook op een boot, al voor 6 maanden, dusss hadden we wel mazzel mee met die paar tips. Alleen werden we ze wel een beetje zat, dus gingen we maar slapen :)
 
 
Next day, saturday the 11th of March, zijn langs de boten gegaan! Eerst helemaal naar een haven gereden, bleek dat we bij een andere haven moesten zijn... Wat een gezeur nu alweer ;) Bij die andere haven hadden we ook niet zo'n succes, ze hadden allemaal al mensen voor de komende trips... Eentje zei dat we de volgende dag wel terug mochten komen als we geen succes hadden. Dan mochten we nl een boot schoon gaan maken en dan later gratis mee op een andere boot. Dat klonk nog wel ok, dus sowieso de volgende dag maar terug komen...
 
Eigenlijk hebben we de hele dag daar een beetje over gedaan ;) Beetje bootjes kijken op de haven, beetje rondlopen. Die boten zien er btw heel anders - lelijker - en kleiner uit dan dat je ze in de brochures ziet! Eentje had gewoon helemaal een andere kleur :P De foto in de brochure is vast van zn jonge jaren haha Sowieso wel handig dat we die boten hebben gezien, dat wordt later ietsjes makkelijker als we nog moeten gaan boeken voor de trip. Maar eerst was het hopen dat het gratis zou lukken natuurlijk!
 
's Avonds weer bij die bar gezeten. Was een beetje saai, dus zijn we bij Pauly en Steve's huisje gaan zitten en hebben daar wat met hun gedronken. Was gezellig, maar Steve is sowieso een beetje eng en raar. Pauly verteld dus vet grappig en vertelde over zijn fruitpluk ervaringen :P Was lachen, maar weer vermoeiend, dus lekker gaan slapen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer